Elke orgonite piramide maak ik met veel levensvreugde en liefde voor de zorgvuldig uitgekozen materialen en hun onderlinge samenwerking. De piramiden vatten mijn liefde voor edelstenen, spiritualiteit, symboliek en alchemie mooi samen. Ik maak ook orgonite piramiden op maat met de door jouw geliefkoosde materialen.

Wat is een orgonite
Een orgonite bestaat uit een combinatie van kristallen, hars, koper en andere metalen. Dit mengsel wordt in verschillende vormen gegoten. De naam orgonite komt van de term orgon en is bedacht door de Oostenrijks-Amerikaanse wetenschapper Wilhelm Reich. Orgon betekent levensenergie, chi of prana. Orgonite zet negatieve energie om in positieve energie waardoor ze een mini-generator wordt genoemd.

Werking Orgonite
De edelstenen in een orgonite absorberen negatieve energie en transformeren deze in positieve, terwijl de metalen in het hars zorgen voor de weerkaatsing ervan. Orgonite werkt continu, u hoeft de orgonite nooit te reinigen of te ontladen. Orgonite vermindert de schadelijke effecten van elektromagnetische straling (Wi-Fi, mobiele telefoons, pc's en televisie) en zuivert de atmosfeer. In onze huidige tijd is orgonite daarom een welgekomen uitkomst voor iedereen die elektrostress ervaart. Orgonite creëert een aangename sfeer en is ideaal om iemand die hoogsensitief is beter af te schermen van prikkels.  

Oorsprong orgonite
In de vorige eeuw was Dr. Wilhelm Reich (1897 - 1957) in staat om het bestaan van etherische energie (levensenergie, chi, prana, enz.) waar te nemen en te meten met een aangepaste Geigerteller. Hij noemde de levensenergie orgon. Dr. Reich stelde vast dat als hij verschillende lagen van fiberglas (een organisch materiaal) en staalwol (een anorganisch materiaal) stapelde, dat hij daarmee Orgon
/etherische energie aantrok zowel de positieve als de negatieve vorm (bvb. electrosmog).  

Net als Wilhelm Reich zochten het Amerikaanse echtpaar Don en Carol Croft begin 2000 een materiaal dat negatieve energie omzet in positieve. Het echtpaar ontdekte dat het mengen van kunsthars en metalen hetzelfde effect gaf als de accumulators van de wetenschapper Reich. Carol Croft besloot een klein kwartskristal aan het mengsel toe te voegen vanwege de eigenschap om etherische energie te verzamelen, te transformeren en uit te stralen. Zo ontstond een combinatie genaamd orgonite, die negatieve energie kon omzetten in positieve energie. 
Tijdens het maken van een orgonite krimpt de giethars onder invloed van het Uv-licht. Door dit krimpen wordt de kwartskristal onder mechanische druk gezet. Daardoor treedt het bekende piëzo-elektrisch effect op binnen in het kristal. Tevens weerkaatsen de metalen deeltjes (van koper, ijzer of aluminium) de energie van de kristallen waardoor er een nog krachtiger effect ontstaat. 

Effect van de piramidevorm
Volgens gebruikers richt en versterkt de piramidevorm orgon of energie, omdat de punt van de piramide energie aantrekt. Vervolgens stroomt de energie via de punt naar het grondvlak en omgekeerd. Op deze manier ontstaat er een verbinding tussen hoge en lage energie (tussen hemel en aarde). De krachtige straal die uit de punt komt, wordt gebruikt voor verschillende soorten energiewerk. Het aardende effect, doordat er oa. koper in de piramide verwerkt wordt, kan helpen bij allerlei spanningsklachten, tijdens meditaties en helingswerk. Orgonite is interessant voor mensen die al werken met edelstenen, maar graag een nog sterkere werking willen ervaren. 


Verzorging van orgonite piramides
Edelstenen en mineralen moeten regelmatig gereinigd en opgeladen worden daarentegen zijn orgoniten zelfreinigend. 


Symboliek van orgonite piramiden 
Vaak worden orgonite piramiden afgewerkt met bekende spirituele symbolen. Voorbeeldentekens van de chakra's, Reiki-symbolen, Flower of Life, Ohm, Tree of life, merkaba,... Deze tekens hebben een diepere spirituele betekenis omdat ze
 een bepaalde kracht of energetische trilling uitstralen.

Kostprijs: Het kleinere model: 29 EUR
                 Het grotere model: 39 EUR 

Bron: Orgonite Piramides Kopen - Voor Rasters en Opstellingen - Spiru

©2016 Beauty & Relax Evelien. Heiveldstraat 100, 9120 Beveren, België
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.